“Merkator” zainteresovan za preuzimanje dva trgovinska lanca u Srbiji

Bez autora
Jun 16 2011

Kompanija “Meraktor” trenutno pregovora o preuzimanju dva trgovinska lanca u Srbiji. To će dodatno ojačati poziciju “Merkatora” kao drugog najvećeg trgovinskog lanca, sa tržišnim učešćem od oko 10 odsto, što je i cilj “Merkatora” u Srbiji. Nije precizirano o kojim lancima je reč, budući da su pregovori u toku. U prošloj godini, “Merkator” je u Srbiji ostvario prihod od prodaje u iznosu od 472 miliona evra, što predstavlja rast od 12,2 odsto u dinarskom iznosu u odnosu na isti period lane, odnosno rast od 2,4 procenta u evrima. Dobri poslovni rezultati omogućavaju im dalji razvoj prodajne mreže u Srbiji, kroz povećanje broja prodajnih objekata i broja zaposlenih, ponudu širokog asortimana robe, izuzetno povoljne cene i značajne pogodnosti prilikom kupovine, kao načina da se odgovori zahtevima kupaca. Pored uloženih 413 miliona evra na srpsko tržište do sada, “Merkator” nastavlja sa investicijama i planira da u narednih nekoliko godina u Srbiji investira još oko 150 miliona evra.

“Merkator” zainteresovan za preuzimanje dva trgovinska lanca u SrbijiKompanija “Meraktor” trenutno pregovora o preuzimanju dva trgovinska lanca u Srbiji.

To će dodatno ojačati poziciju “Merkatora” kao drugog najvećeg trgovinskog lanca, sa tržišnim učešćem od oko 10 odsto, što je i cilj “Merkatora” u Srbiji, kaže Stanka Čurović, članica Uprave “Grupe Merkator” za “Merkator” trgovinu jugoistočne Evrope.

Čurovićeva, međutim, nije želela da precizira o kojim lancima je reč, budući da su pregovori u toku.

U prošloj godini, “Merkator” je u Srbiji ostvario prihod od prodaje u iznosu od 472 miliona evra, što predstavlja rast od 12,2 odsto u dinarskom iznosu u odnosu na isti period lane, odnosno rast od 2,4 procenta u evrima.

- Dobri poslovni rezultati omogućavaju nam dalji razvoj prodajne mreže u Srbiji, kroz povećanje broja prodajnih objekata i broja zaposlenih, ponudu širokog asortimana robe, izuzetno povoljne cene i značajne pogodnosti prilikom kupovine, kao načina da se odgovori zahtevima kupaca.

Pored uloženih 413 miliona evra na srpsko tržište do sada, “Merkator” nastavlja sa investicijama i planira da u narednih nekoliko godina u Srbiji investira još oko 150 miliona evra - kaže Čurovićeva.

“Merkator-S” je u Srbiji od početka ove godine otvorio četiri prodajna objekta u Podunavskoj regiji, novi “Roda keš end keri” kao i “Roda Market” u Futogu, a do kraja godine u planu im je i otvaranje “Roda Centara” u Vrbasu, Jagodini i Kruševcu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik